Наводнени домове и паднали дървета след бурята в Гърция

Наводнени домове и паднали дървета след бурята в Гърция

Наводнени домове и паднали дървета след бурята в Гърция

Проливните дъждове в Западна Гърция продължават да причиняват сериозни щети. На остров Керкира (Корфу) някои пътища се превърнаха в реки, а на много места са регистрирани свлачища. Противопожарната служба е реагирала на десетки сигнали за паднали дървета по пътищата и за наводнени домове и магазини, съобщава БТА.

Бурята, наречена от синоптиците „Виктория”, предизвика и прекъсвания на електроснабдяването и водопреносната мрежа. Заради усложнената метеорологична обстановка местните власти в Керкира са обявили днешния ден, сряда, за неучебен в средните училища. В района на Гарица вълните са залели крайбрежния път, което е накарало властите да спрат автомобилното движение.

На остров Кефалония бурята също наводни пътищата, като там се съобщава и за щети по жилищни сгради. През селищата Нифи и Агия Ефтимия преминаха потоци от кал и наносни материали, които предизвикаха паника сред местните жителите. Четири къщи в Нифи са били затрупани от наноси, а противопожарната служба е помогнала на една жена, останала блокирана в дома си.

Днес гръцката метеорологична служба очаква валежи и бури в континенталната част на страната, като лошото време постепенно ще се пренася и към островите в Егейско море. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ