Най-добрите градове за работа и живот на експати през 2021 г.

Най-добрите градове за работа и живот на експати през 2021 г.

Най-добрите градове за работа и живот на експати през 2021 г.

Столицата на Малайзия Куала Лумпур е най-добрият град за работа и живот в чужбина на висококвалифицираните професионалисти. Това сочат резултатите от тазгодишното издание на класацията на най-голямата световна общност на експати – InterNations за най-добрите градове в света за работещи в чужбина специалисти.

В тазгодишната класация се нареждат 57 градове по света, тъй като за влизане в списъка е нужно всеки град да е оценен от поне 50 души от наброяващата 4 млн. членове общност. На втора позиция тази година се нарежда испанският град Малага, а трети е перлата на Близкия изток Дубай.

InterNations съставя класацията на база оценки от  експатите в четири основни категории – качество на живота (което включва неща като здравословна среда и стабилна WiFi инфраструктура), леснота за установяване (тук влизат езикови бариери и дружелюбност на местните жители) лични финанси (фактори като достъпно здравеопазване) и работа в чужбина (работна сигурност и стабилна местна икономика)

Експатите и в трите водещи града казват, че установяването им там и намирането на приятели е било лесно. Чуждестранните жители в Куала Лумпур и Малага са доволни от достъпната цена на живот и възможността да управляват личните си финанси, докато експатите както в Малага, така и в Дубай оценяват високото качество на живота там.

В топ 10 влизат още Сидни, Сингапур, Хошимин, Прага, Базел и Мардид.

[[{"fid":"384922","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":841,"width":1207,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ