Nintendo отвори първия си тематичен парк

Деца и възрастни развълнувано пресякоха прага на първата по рода си тематична зона Super Nintendo World, която отвори врати в рамките на увеселителния парк Universal Studios в японския град Осака тази седмица.

Мнозина носеха емблематичната шапка от „Супер Марио“, най-популярната игра на производителя на конзоли. Минути след като влязоха, посетителите се наредиха за снимка с Марио, Луиджи и принцеса Пийч, предаде CNN.

Мика и Юко Кобаяши изпитали много силни емоции, когато видели новия парк. „Няма да е преувеличение, ако кажа, че Марио ме отгледа“, отбелязва една от тях.

Гостите могат да общуват с героите от любимата си игра, но не и да ги докосват заради пандемията от COVID-19. На входа служители на парка измерват температурата на всеки новодошъл, носенето на маски и спазването на социална дистанция са задължителни, а пред влакчетата на ужасите са поставени специални табели с призиви към хората да се въздържат от писъци.

„Страхувам се да си сваля маската, за да ям. Но, изглежда, паркът приема протоколи за безопасност, почиства съоръженията и изтрива повърхностите всеки път, когато хората ги докоснат, така че се чувствам в безопасност“, обясни Норико Йошинака, която пътува от Киото за откриването на парка.

Много от развлеченията в Super Nintendo World наподобяват тези в играта „Супер Марио“, например посетителите могат да удрят блокове и да събират виртуални монети от тях.

Изграждането на парка е струвало около половин милиард долара и е отнело около 6 години. Гейминг индустрията бележи добри резултати от началото на пандемията, след като милиони хора се впуснаха в търсене на нови начини за забавление, докато са приковани в домовете си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ