Нова порция обвинения за Матео Салвини, че е "купен" от Русия

Нова порция обвинения за Матео Салвини, че е купен от Русия

Нова порция обвинения за Матео Салвини, че е "купен" от Русия

Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини заяви, че никога не е получавал пари от Русия след като подобни твърдения се появиха в няколко публикации, предадоха Франс прес и ДПА.
Информационният сайт Бъзфийд (BuzzFeed) съобщи, че има доказателства за среща, на която помощникът на Салвини Джанлука Савоини обсъжда с руснаци нелегално финансиране за неговата партия "Лига".
"Завеждал съм дела в миналото, ще го направя и днес, утре и вдругиден: никога не съм вземал една рубла, евро, долар или литър водка като финансиране от Русия", отговори Салвини.
Според Бъзфийд сделката е била обсъждана в московски хотел на 18 октомври, по време на посещение на самия Салвини в руската столица. Сайтът твърди, че тя се е базирала на тайното предаване на 4-процентен дял от продажби на гориво от руска енергийна компания на италианската ЕНИ, от което партията на Салвини се е облагодетелствала с десетки милиони долари. Освен това Бъзфийд твърди, че има запис на срещата, но не може да идентифицира други участници или да провери дали обсъжданото е било изпълнено.
Опозиционната Демократическа партия веднага призова Салвини да изясни въпроса пред депутатите. 
През февруари италианският седмичник "Еспресо" отправи подобни обвинения, които също отхвърлени от Салвини. Те се отнасяха до среща между Савоини и руснаци на 18 октомври миналата година, припомня БТА.
Салвини е известен с това, че харесва руския президент Владимир Путин, но той винаги е отричал нелегални споразумения с Москва. Италианският вътрешен министър заяви, че по време на посещението си в Русия през октомври "се е чувствал у дома", подчертавайки, че "в някои европейски страни не се чувствам така".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ