Ню Йорк налага ограничения за компании като Uber

Ню Йорк налага ограничения за компании като Uber

Ню Йорк налага ограничения за компании като Uber

Градските власти на Ню Йорк одобриха късно снощи пакет разпоредби за ограничаване на експлозивния растеж на Uber и други подобни компании за превоз на пътници, организиран с помощта на мобилни приложения, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Мерките включват едногодишен мораториум върху издаването на нови лицензи за автомобили, използващи мобилни приложения за набиране на клиенти. Това е първата подобна разпоредба, приемана от американски град. Изключения се предвиждат за автомобилите, пригодени за превоз на хора в инвалидни колички. В едногодишния период ще бъде проучено влиянието на тези услуги върху околната среда, трафика и традиционните таксита.

Новите регулации също така позволяват на градските власти да определят минимално заплащане за шофьорите на този вид услуги.

Поддръжниците на ограниченията отбелязват, че както традиционните жълти таксита, така и шофьорите на автомобили, викани през мобилни приложения, страдат от завземането на нюйоркските улици от Uber. Таксиджиите се оплакват и от нарасналите задръствания.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ