ОАЕ затвориха напълно въздушните си граници

ОАЕ затвориха напълно въздушните си граници

ОАЕ затвориха напълно въздушните си граници

Обединените арабски емирства отменят всички входящи и изходящи пътнически полети за период от 2 седмици заради коронавируса, съобщиха от националния орган за гражданска авиация след проведен разговор с властите за управление на извънредни ситуации при кризи и бедствия.

Мярката ще влезе в сила в рамките на следващите 48 часа и ще засегне една от петте най-големи авиокомпании в света – националния превозвач на страната Emirates, който в официално изявление съобщи, че от 25 март отлага всички пътнически полети, докато трае наложената от държавата рестрикция. Това решение означава значителен удар и за пазара на реактивни горива в региона, предаде CNBC. Заплатите на служителите ще бъдат временно намалени.

До момента в ОАЕ има най-малко 153-ма заразени с COVID-19, като 38 от тях са излекувани, а двама са починали. Вчера властите затвориха молове, плажове, паркове, басейнни, кина и всички други места, на които традиционно се наблюдават струпвания на хора.

Междувременно от Turkish Airlines съобщиха, че 85% от пътническите им самолети не се използват в момента, а в САЩ водещи авиокомпании се обърнаха с молба към правителството за финансиране от над 50 млрд. долара, за да избегнат социално напрежение сред служителите си заради извънредната ситуация.

През 2019 г. летището на Дубай, което е база на Emirates, бе най-натовареното в света по международен трафик.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ