Общински служител откри стрелба по свои колеги в САЩ, загинаха 12 души

Общински служител откри стрелба по свои колеги в САЩ, загинаха 12 души

Поредна кървава касапница в САЩ, мъж откри безразборна стрелба и уби 12 души. Други 4-ма са ранени. Трагедията се е разиграла в в сграда на градските власти в град Вирджиния бийч, щата Вирджиния. Стрелецът е дългогодишен общински служител, по данни на полицията. Действал е сам, мотивите му към момента не са известни. Нападателят е убит при продължителна престрелка с полицията.

 „Знаем, че малко след 4 следобед заподозреният е влязъл в сграда номер 2. Той е бил дългогодишен служител и мигновено е открил стрелба.“, съобщи на пресконференция началникът на полицията в град Джим Сървера. 

Мъжът е разполагал с оръжие 45-и калибър, а пълнителите, които е ползвал, са съдържали повече муниции от обичайното.

Самоличността на нападателя вече е установена . Към момента няма информация за състоянието на пострадалите. Сред ранените има един полицай, но животът му е бил спасен от бронираната  жилетка.

Престрелката е станала в комплекс, в който има около 25 сгради. Стрелецът е открил огън по свои колеги в сграда, в която се приемат плащания за комунални услуги. Самият той е работел именно в сферата на комуналните услуги. Началникът на полицията в града го определи като "недоволен", но отказа да разкрие повече детайли за причините за нападението. 

Убити са били откривани на всеки един от трите етажа на сградата, а един застрелян е открит в паркирана пред сградата кола, предава БТА.

Първоначалната информация беше за множество ранени при инцидента. Съобщаваше се също, че стрелецът е бил задържан. 

В района  живее голяма българска общност. За БНР от българското посолство  във Вашингтон заявиха, че за сега няма данни за пострадали български граждани.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ