Още един арест по върховете в Renault-Nissan

Още един арест по върховете в Renault-Nissan

След задържането на шефа на Renault-Nissan Карлос Гон токийската прокуратура е арестувала днес и члена на съвета на директорите на Nissan Грег Кели, съобщи агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Подозира се, че Кели е действал в пряка връзка с 64-годишния Гон, който е обвинен в умишлено занижаване на данни за получавани от него възнаграждения.

За пет години - от 2011 г. до 2015 г. - двамата са занижили информацията за паричните си постъпления с около 5 млрд. йени (около 44 млн. долара по текущия курс) с цел укриване на данъци, посочва Киодо.

Nissan призна нарушенията, подчертавайки, че потвъждаващи ги документи са били открити след многомесечна вътрешна проверка. Компанията се извини за ситуацията и обеща да изцяло да сътрудничи на разследването. На следващото заседание на съвета на директорите ще бъдат поискани оставките на Гон и Кели.

Nissan е платил на Гон 1,098 млрд. йени за финансовата година до март 2017 г. и 735 млн. йени за следващата финансова година, според годишните отчети на компанията пред регулаторите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ