От 1 март Полша премахва повечето covid-ограничения

От 1 март Полша премахва повечето covid-ограничения

От 1 март Полша премахва повечето covid-ограничения

Полша ще премахне повечето антиковидни ограничения от 1 март, макар че ще остави изискването за носене на маски на закрито. Това обяви полският премиер Матеуш Моравецки, цитиран от Ройтерс и БТА.

"След като се консултирахме с медици и видяхме какво се случва в други държави, можем да въведем значителни промени в политиката ни за ограничения. Можем да премахнем ограниченията, които действаха от много месеци", каза пред журналисти Моравецки.

Макар носенето на маски да остане задължително на обществени места на закрито, включително в магазините и обществения транспорт, ограниченията за броя на лицата, посещаващи магазини, ресторанти и културни обекти, ще бъдат премахнати.

На клубовете и дискотеките ще бъде позволено да отворят отново, а хората в обществените институции вече няма да са задължени да работят дистанционно, каза правителството.

"Все повече държави премахват ограниченията, насърчавайки хората да се ваксинират. Сега премахваме повечето ограничения, докато оставяме в сила най-необходимите", каза Моравецки.

Полша е регистирала днес 20 456 новозаразени с Covid-19 и 360 починали от заразата.

Над 110 000 души са починали от Covid-19 в страната от началото на пандемията, сочат данни на здравното министерство. Близо 66% от пълнолетното население е напълно ваксинирано, което е един от най-ниските подобни показатели сред страните членки на Европейския съюз.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ