От днес без маска по улиците в Полша

От днес без маска по улиците в Полша

От днес без маска по улиците в Полша

В Полша започва четвърти етап от премахване на ограниченията, наложени заради епидемията от коронавируса. От днес ще може да се излиза от къщи, без да се носи маска или да се закриват устата и носа с шал, информира БТА. 

Маските няма да са задължителни и за помещения, в които може да се спазва дистанция от два метра. Остава изискването за покриване на устата и носа в църквите, обществения транспорт, кината, държавните учреждения и други подобни места. 

"Полша добре се справя с борбата с пандемията", заяви премиерът Матеуш Моравецки и припомни, че общият принцип, изработен в света, е "дезинфекция, дистанция и маски". 

Следващият етап от премахването на ограниченията е предвидено да започне на 6 юни. Тогава ще бъдат отворени много културни и спортни обекти - кина, театри, фитнеси, басейни, салони за масаж и развлекателни паркове. Зрителните зали ще могат да бъдат запълвани само на 50 процента от капацитета. Ще могат да се организират и събития с участия на до 150 души, но на открито. До 150 души се ограничава и броят на гостите на сватбите, които няма да са длъжни да носят маски. 

Не е ясно какво ще стане с училищата. Учебната година в Полша продължава до края на юни, но не е изключено учениците да се върнат в клас чак през септември. Засега разрешение да работят получиха само яслите и детските градини, които по желание можеха да отворят врати от 6 май, като броят на децата в групите е ограничен до 12 души. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ