Паулу Коелю се извини на Франция за оскърбителни изказвания на бразилския президент

Паулу Коелю се извини на Франция за оскърбителни изказвания на бразилския президент

"Моля за извинение, хиляди пъти моля за извинение!", настоя във видеоклип в акаунта си в Туитър бразилският писател Паулу Коелю след оскърбителни и доста недипломатични към Франция изказвания на бразилския президент Жаир Болсонаро по повод кризата с пожарите в Амазония, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Това е едно малко тъжно видео, с което искам да помоля за извинение френските си приятели, президента на Франция, съпругата на президента на Франция за истеричната, бих казал, криза на Болсонаро към Франция", заяви той.

Докато Амазония гори те не разполагат с никакъв аргумент и единственото, което правят, е да обиждат, да отричат, да говорят какво ли не, за да не поемат своята отговорност, допълни Коелю, един от най-четените автори в света.

Неуважително изказване на Болсонаро по адрес френската първа дама Брижит Макрон накара президентa Еманюел Макрон да пожелае откровено, пред медии от цял свят, на "бразилския народ в най-скоро време да има президент, чието поведение да е на висотата на поста му".

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ