Полициейска акция в Германия след неуспешна депортация

Полициейска акция в Германия след неуспешна депортация

Полициейска акция в Германия след неуспешна депортация

Стотици полицаи бяха разположени днес в бежански център в Южна Германия след провалена депортация на кандидат за убежище от Того, предаде ДПА.

Няколко души бяха арестувани в центъра в град Елванген, а поне един човек беше отведен с полицейски автомобил на друго място, но не беше ясно дали това е 23-годишният кандидат за убежище, съобщи БТА.

Операцията беше предприета след неуспешен опит мъжът да бъде депортиран в Того в неделя вечерта, при което полицията каза, че положението е станало твърде опасно, за да бъде продължена процедурата. Съобщава се, че после около 150-200 бежанци са обкръжили патрулните коли и са упражнили тормоз върху полицаите, като в крайна сметка са ги принудили да предадат ключовете за белезниците на мъжа.

При днешната операция са били ранени няколко човека, включително бежанци, скочили от прозорците на приюта. Пострадали са и трима полицаи, които обаче са могли да продължат своята работа. Властите все още възнамеряват да депортират мъжа, каза говорител на полицията.

Конфронтацията, която полицията описа като "извънредно агресивна и насилствена", подтикна някои крайнодесни и консервативни политици да кажат, че пристигането на над 1,6 милион мигранти от 2014 г. е довело до рухване на реда и закона, отбелязва Ройтерс.

"Върховенството на закона е потъпквано от своите "гости". Това е само началото", заяви съпредседателят на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" Алис Вайдел.

"Ако Германия продължи да бъде водена за носа, вместо да направи така, че законът и редът да се зачитат, съществуващите проблеми в страната ще станат непоносими", каза тя.

Консервативният политик Армин Шустер поиска по-строг подход.

"В нашата страна има червени линии, които се прекрачват почти ежедневно от кандидати за убежище", заяви той.

Според него "всеки, който престъпи червени линии, трябва да бъде подложен на спиране на кандидатстването за убежище и да бъде депортиран".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ