Принц Чарлз е в Румъния

Принц Чарлз е в Румъния

Принц Чарлз е в Румъния

Височайша визита в Румъния на фона на страстите около стартиралия Брекзит -британският престолонаследник принц Чарлз е на посещение в страната като се очаква днес да бъде приет от румънската престолонаследничка принцеса Маргарета и нейния съпруг принц Раду в двореца Елисабета в Букурещ.

Наследникът на британската корона пристигна още вчера в Букурещ и се видя на четири очи с  президента Клаус Йоханис в двореца Котрочени.

Президентът Йоханис и уелският принц обсъдиха на четири очи отношенията между Румъния и Великобритания, Брекзита, ситуацията на румънската общност в Обединеното кралство и благотворителната дейност на принц Чарлз в Румъния, се посочва в съобщение на президентската администрация, цитирано от международните агенции. Британският престолонаследник има няколко имота в Трансилвания и благотворителна фондация, която развива образователни и културни дейности в Румъния.

Това е втората официална визита на принц Чарлз в Румъния от 1998 г. досега и ще продължи до петък. Тя  е част от регионалната му обиколка, която ще продължи с посещения в Италия и Австрия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ