Путин официално встъпва в длъжност за още 6 години

Путин официално встъпва в длъжност за още 6 години

Путин официално встъпва в длъжност за още 6 години

В 12.00 часа московско време днес ще започне официалната церемония по встъпването в длъжност на Владимир Путин като президент за четвърти мандат, предаде ТАСС.

Тя ще премине по традиционния сценарий, разказа прессекретарят му Дмитрий Песков.

В началото, президентът ще се отправи от работния си кабинет в първи корпус на Кремъл, в Големия кремълски дворец, след което ще премине по анфиладата от зали през Георгиевска и Александровска в Андреевска, където  ще положи клетва.

След това ще приеме парада на Кремълския полк на Съборния площад и ще участва в кратко богослужение в Благовещенския събор в Кремъл.

Гостите на инаугурацията ще бъдат разположени както в залите на Големия кремълски дворец, така и на площада.

„На церемонията са поканени доверени лица на президента, и представители на различни движения и организации, които помагаха на държавния глава в работата му и по време на изборната кампания“, отбелязва Песков. Прави впечатление, че прессекретарят на Путин не цитира имена на висши държавници от други страни сред гостите на церемонията.

Съгласно руската конституция, Путин, който спечели изборите на 18 март, след встъпването си в длъжност днес, получава правото да остане на поста шест години, което означава до 7 май 2024 година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ