Ричард Брансън се извини за туит със снимка, сметната за расистка

Ричард Брансън се извини за туит със снимка, сметната за расистка

Ричард Брансън се извини за туит със снимка, сметната за расистка

Британският милиардер Ричард Брансън поднесе извиненията си за свой туит със снимка, възприет от потребители на социалните мрежи за расистки, предаде Франс прес.

Брансън беше в Република Южна Африка за откриването на своя център за предприемачество, от който ще се възползват компании от южните африкански държави. В Туитър Брансън написа: "Страхотно е да бъда в Република Южна Африка, за да открия новия център "Брансън" за предприемачество. Поставили сме си за цел да станем сърцето на предприемачеството в Южна Африка". Туитът беше придружаван от снимка, за която Брансън позира с осем младежи, всичките бели.

Снимката обаче породи гневни реакции в Република Южна Африка, страна, в която все още има напрежение на расова основа четвърт век след официалното падане на режима на апартейда.

"Нуждаете се от повече цветнокожи хора на снимките си и в проектите си", написа потребител на интернет, обръщайки се към Брансън. "Къде намерихте толкова бели в Южна Африка", допълва друг потребител, визирайки че цветнокожите са 80 процента от населението на страната, предаде БТА.

В отговор на критиките Брансън поднесе в Туитър извиненията си и призна, че на "снимката наистина няма многообразие". Той увери, че новият център "Брансън" за предприемачество е за всички южноафриканци.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ