САЩ отричат да са отклонявали пратка с маски за Германия

САЩ отричат да са отклонявали пратка с маски за Германия

САЩ отричат да са отклонявали пратка с маски за Германия

Съединените щати нямат информация за пратка с маски за Германия, която да е била отклонена на летището в Банкок, зяави говорителка на американското посолство в Тайланд Джулиан Бенаро, цитирана Ройтерс.

Нейният коментар идва, след като в петък германският министър на вътрешните работи Андреас Гайзел заяви, че пратка от 200 хил. маски, произведени от американската компания 3М и предназначена за Германия, е била „конфискувана“ в Банкок и отклонена към САЩ, определяйки случилото се като "съвременно пиратство".

"Правителството на САЩ не е предприемало никакви действия за отклоняване на продукти, които е трябвало да бъдат изпратени в Германия, нито имаме сведения за такава пратка", заяви Бенаро.

„Разтревожени сме от опитите за всяване на разкол в усилията на международната общност чрез непрекъснати кампании за дезинформация“, добавя тя.

Германските обвинения срещу САЩ идват в момент, когато повечето страни търсят начин да си гарантират пратки на медицински материали и екипировка за борба с пандемията от короанвирус.

Съюзници на САЩ от Европа до Латинска Америка се оплакаха от тактики в стил "Дивия Запад", които според тях Вашингтон използва, за да блокира доставки, предназначени за други страни, или да предлага повече пари за пренасочването на пратките.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ