САЩ отварят границите си за ваксинирани чужденци

САЩ отварят границите си за ваксинирани чужденци

САЩ отварят границите си за ваксинирани чужденци

Белият дом ще обяви днес, че отпадат ограниченията за пътуване на граждани от други държави, стига обаче те да са ваксинирани. Мярката влиза в сила от 8 ноември и важи за въздушните и сухопътните граници на страната според източник на „Ройтерс“ от резиденцията на президента на САЩ.

Заради пандемията ограничения за пътуващите по сухопътни граници има от март 2020 г., а такива при полетите със самолет бяха наложени още в началото на миналата година, първоначално само за Китай, а след това и за над 30 други държави.

Пристигащите по въздух ще трябва да докажат ваксинация, преди да резервират полет, и ще трябва да представят доказателство за скорошен отрицателен тест за COVID-19.

По-рано през седмицата Белият дом обяви, че ще премахне ограниченията по сухопътните граници и фериботните прелези с Канада и Мексико за напълно ваксинирани чужденци в началото на ноември. Неваксинираните посетители не могат да влизат в САЩ от Канада или Мексико по суша.

На 20 септември Белият дом обяви, че през ноември ще бъдат премахнати ограниченията за пътуване на лица от 33 държави, включително Бразилия, Индия и Китай, както и от Европа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ