САЩ поставиха нов черен рекорд- 1200 починаха от COVID-19 за денонощие

САЩ поставиха нов черен рекорд- 1200 починаха от COVID-19 за денонощие

САЩ поставиха нов черен рекорд- 1200 починаха от COVID-19 за денонощие

Над 1200 души са починали в САЩ през последното денонощие от заболявания, предизвикани от новия коронавирус. Това е най-високият брой смъртни случаи за 24 часа откакто избухна пандемията от COVID-19, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Университетът "Джонс Хопкинс", който ползва данни от Световната здравна организация и федералните и местните власти на САЩ, съобщи в сайта си, че за последните 24 часа от коронавируса в САЩ са починали 1243 души. Общият брой на заразените в страната е 215 417 души, а на починалите - 5116 души.

Предишният антирекорд по най-голям брой жертви на коронавируса бе регистриран в Италия на 27 март с 969 починали, отбелязва ТАСС.

Бебе на 6 седмици почина от коронавируса в щата Кънектикът, ставайки една от младите известни жертви на COVID-19 в света, предаде Франс прес.

"Тестовете потвърдиха, че бебето е било заразено с COVID-19. Това е сърцераздирателно. Смятаме, че това е една от най-младите жертви на COVID-19 в света", заяви губернаторът на щата Нед Ламонт.

В събота властите на щата Илинойс бяха съобщили за смъртта на 9-месечно бебе в Чикаго, което тогава беше най-младата известна жертва на коронавируса в САЩ.

Смята се, че COVID-19 относително пощадява децата и съвсем младите му жертви са редки.

Към вчерашна дата Кънектикът е потвърдил над 3500 заразени с коронавируса и 85 починали.

Интензивните мерки на Калифорния за домашна самоизолация подобряват перспективите от забавяне на разпространението на епидемията от коронавируса, но все пак щатът ще свърши болничните легла около средата на май, заяви губернаторът Гавин Нюсъм, цитиран от Ройтерс.

Спазването на издадените преди две седмици от Нюсъм нареждания изглежда ще спести на щата най-тежкия сценарий, в който милиони души да се заразят горе-долу по едно и също време, но което води до необходимост от 700 000 болнични легла, каза здравният министър на Калифорния Марк Гали.

Дори обаче при планираното увеличаване на броя болнични легла в щата от 75 000 на 125 000, този капацитет ще бъде надхвърлен след около шест седмици, каза Нюсъм.

Прекалено рано е да се облекчат правилата за самоизолация или да се позволи на учебните заведения да отворят, заяви губернаторът.

Очаква се учебните заведения в Калифорния да останат затворени поне до края на годината, а щатът да премине на дистанционно обучение, каза Нюсъм, цитиран от ДПА.

Той добави, че учебните занятия продължават да се водят, но онлайн и по други начини.

В Калифорния има близо 7 милиона учащи се в държавни и частни учебни заведения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ