САЩ променят политиката си за привличане на чуждестранни студенти

САЩ променят политиката си за привличане на чуждестранни студенти

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви промени в политиката с цел привличане на международни студенти в сферите на науката, технологиите, инженерството и математиката, предаде Асошиейтед прес. 

Държавният департамент ще позволи на отговарящи на изискванията гостуващи студенти в тези области да завършат академично обучение с продължителност до 36 месеца, показва документ във Федералния регистър. Предвижда се също така инициатива за свързване на тези студенти с американски компании, предава АП, цитирана от БТА. 

Министерството на вътрешната сигурност ще добави 22 нови дисциплини, включително облачни технологии, визуализация на данни и наука за данните, към програма, позволяваща на международни студенти, дипломирали се в университети в САЩ, да прекарат до тригодишно допълнително обучение при американски работодатели. По програмата са кандидатствали 58 000 души през фискалната 2020 г. 

Тези програми имат за цел да привличат в САЩ таланти от цял свят, чиито постижения да съдействат за икономическия растеж. 

Промените в политиката са част от по-широкообхватни усилия за повишаване на конкурентоспособността на амерканската икономика.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ