Северна Корея пак изстреля ракети

Северна Корея пак изстреля ракети

Северна Корея пак изстреля ракети

Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с малък обсег на действие, предаде Ройтерс като се позова на съобщение на американската армия. Две от ракетите са имали неуспешен полет, а третата се взривила почти веднага след изстрелването си.
"Първата и третата ракета, изстреляни в 23,49 ч в петък и 00,19 ч в събота, са имали неуспешен полет. Втората е изстреляна в 00,07 ч и както изглежда, се е взривила почти веднага", обявиха от Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ. Съобщените часове са според местното време на Хаваите, където е разположена щабквартирата на командването. Изстрелванията са извършени в района на Кхитхеньон, Северна Корея.
След ракетните пускове японският премиер Шиндзо Абе разпореди правителството и съответните ведомства и структури да бъдат бдителни и готови за всякакво развитие на събитията, за да защитят живота и имуществото на гражданите, заяви пред журналисти главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС. Това е стандартна процедура при изстрелвания на ракети от Северна Корея. По думите на Суга ракетите не са представлявали непосредствена заплаха за Япония. Японското правителство предполага, че изстрелванията са извършени в рамките на севенокорейско военно учение.
Ройтерс отбелязва, че това става по време на провеждащите се ежегодни южнокорейско-американски военни учения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ