Шведската полиция стреля и рани мъж, заплашил да взриви чанта-бомба на гарата в Малмьо

Шведската полиция стреля и рани мъж, заплашил да взриви чанта-бомба на гарата в Малмьо

Шведски полицаи стреляха и раниха мъж, който ритал чанта по земята на централната гара в южния град Малмьо и твърдял, че в нея има бомба, предаде Асошиейтед прес, цитирайки местните власти и свидетел на случката.

В полицията бил получен сигнал малко след 10 ч. тази сутрин, че мъж се държи заплашително на гарата. Свидетелят Фернандо Валарино каза, че бил там и чакал влак, когато видял висок, плешив млад бял мъж в тъмночервен шлифер да подритва пътна чанта по земята. Според Валарино мъжът бил на вид около 30-годишен и отначало си помислил, че е луд. Той първо не разбрал виковете му, но после го чул, че крещи "Имам бомба". Свидетелят видял как служители на гарата отстраняват хората от района преди пристигането на полицията, предаде БТА.

"Той се опита да бяга, но бяха произведени изстрели. Чух поне три, но може да бяха и четири", каза Валарино - 25-годишен италианец от Милано, за АП по телефона.

Според агенция ТТ полицаите нямали друг избор, освен да стрелят по мъжа заради поведението му. Той бил откаран в болница с рани, но други пострадали няма. Състоянието му засега е неизвестно. Според полицейски източници, цитирани от Франс прес, мъжът е 44-годишен жител на Малмьо.

Говорителка на полицията каза, че в сградата на гарата е разположена група за обезвреждане на бомби. Тя не потвърди дали в чантата е имало бомба, нито твърдението, че е била унищожена с контролиран взрив. По-късно свидетели казаха, че са чули една детонация.

 

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ