Швейцария отвори училищата

Швейцария отвори училищата

Швейцария отвори училищата

В Швейцария днес хиляди деца се върнаха обратно на училище, развълнувани, че отново са с връстниците си след близо 2-месечна извънредна ваканция заради коронавируса, предаде „Ройтерс“.

В учебното заведение „Ла Тур“ в столицата Женева учениците трябва да се адаптират към нови правила в класната стая, включително спазването на социална дистанция.

„Наистина исках да започна училище отново, защото ми харесва, много харесвам и учителите си“, коментира едно от децата. За неговата майка Даян Джолидон да балансираш между работата и обучението вкъщи е било трудно начинание. „Беше сложно и сме щастливи, ще се връщат обратно“, сподели тя.

На подобно мнение е Хайеян, майка на две деца, едно от които има здравословни проблеми. „Разбира се, че искаме да ги изпратим обратно на училище, ужасно е да стоят вкъщи по цял ден. Много съм объркана в момента“, заяви тя.

В частно учебно заведение близо до Лозана учителите са задължени да носят медицински маски и да мерят температурата на децата на входа. Две от тях са върнати у дома.

Агенцията за обществено здраве в страната публикува специално образователно видео, с което да успокои децата и родителите за разхлабването на мерките. 

В Швейцария заразени с COVID-19 са над 30 хил. души, а случаите с фатален край са 1 543.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ