Студ парализира Централна Испания

Студ парализира Централна Испания

Студ парализира Централна Испания

Испанската полиция и армия се притекоха на помощ на хиляди закъсали по пътищата в централната част на страната, след тежка нощ на снеговалежи, предава британският Гардиън.

Стотици автомобили се озоваха в хватката на снежен капан, след като 70-километров участък от магистралата между Мадрид и Сеговия остана блокиран за повече от 18 часа.

Повече от 150 военни от специализираните частите за реакция при бедствия на испанската армия бяха пратени на място, за да помогнат на Гражданската гвардия в освобождаване на закъсалите коли.

Някои от закъсалите се оплакаха от това, че са били оставени дълго време без информация за ситуацията. Карлос Тревино и неговата съпруга са прекарали 13 часа в колата си, след като са тръгнали за Мадрид от Луго в северозападна Испания.

„Има хиляди хора, които нямат никаква информация“ каза Тревино по телефона за испанския ежедневник „Ел Паис".

„Не знам нищо, абсолютно нищо. Не ни казват какво правят нито по радиото нито в интернет. Не знаем какво ще се случи с нас. Не сме виждали снегорини от часове“, добави той.

Според изданието повече от 3000 души са прекарали нощта на пътя.

От Гражданската гвардия предупреждават всеки, който тръгне да пътува, да планира внимателно маршрута си и да следи актуалните прогнози. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ