Технологична компания съди адвоката на Тръмп за клевета

Технологична компания съди адвоката на Тръмп за клевета

Технологична компания съди адвоката на Тръмп за клевета

Технологичната компания за разработка на софтуер и хардуер за гласуване Dominion е повдигнала обвинение за клевета срещу адвоката на Доналд Тръмп, Руди Джулиани, заради разпространение на твърдения за изборни измами в неговия подкаст и други публични изяви.

Dominion иска 1.3 млрд. долара обезщетение от Джулиани за нещо, което определя като кампания на „голямата лъжа“, пише CNN.

„Точно както Джулиани и неговите съюзници планираха, Голямата лъжа стана вирусна в социалните медии, тъй като хората туитваха, ретуитваха и бяха яростни, че Dominion е откраднал гласовете им… Вредата за бизнеса и репутацията на Dominion е безпрецедентна и непоправима заради това колко пламенно вярват милиони хора“, обясниха от компанията.

По думите на адвоката обвинението срещу него ще му позволи да разследва „историята, финансите и практиките на Dominion напълно и изцяло“. Той обмисля възможност за контрадело срещу компанията за нарушаване на конституционните му права.

Това е второто обвинение за клевета, което компанията повдига през последните седмици, в опит да неутрализира загубите си след изборите. По-рано бе осъдена адвокат Сидни Пауъл, също заради разпространение на неверни твърдения.

Ерик Кумър, който е старши служител в компанията, от своя страна е завел дело за клевета срещу кампанията на Тръмп, заявявайки, че е бил принуден да се укрива заради смъртни заплахи от поддръжници на бившия президент, пише „Ройтерс“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ