Тръмп: Ако ме свалят от власт, пазарите ще се сринат

Тръмп: Ако ме свалят от власт, пазарите ще се сринат

Тръмп: Ако ме свалят от власт, пазарите ще се сринат

"Ако ме свалят от власт, пазарите ще се сринат", заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за Fox News след изказване на бившия си адвокат Майкъл Коен, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако някога бъда свален, мисля че пазарите ще се сринат и всеки ще стане по-беден", каза Тръмп. "Не знам как може да бъде свален някой, който върши суперработа", добави той.

Примката около президента се затяга, след като бившият му адвокат Майкъл Коен заяви под клетва, че по настояване на Тръмп е купил мълчанието на две предполагаеми негови любовници, "за да повлияе на изборите" през 2016 г.

Коен, който е обвинен в нарушаване на закона за финансиране на изборите, сключи с властите споразумение да се признае за виновен, което може да го принуди да сътрудничи на специалния прокурор Робърт Мълър, разследващ дали е имало руска намеса в американските президентски избори.

Белият дом вчера вече увери, че Тръмп "ни най-малко не се се тревожи" от евентуални разкрития, които би могъл да направи Майкъл Коен.

В същото интервю за Fox News, президентът изрази съчувствие към бившия ръководител на предизборната си кампания Пол Манафорт и каза, че ще продължи "да не се ангажира", посочва Ройтерс.

Тръмп каза, че уважава Манафорт за свършената от него работа за видни политици републиканци и отбеляза, че някои от нещата, за които хвърлят обвинения върху него, върши вероятно всеки консултант и всеки лобист във Вашингтон.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ