Тръмп иска срещата с Ким Чен-ун да бъде на границата между двете Кореи

Тръмп иска срещата с Ким Чен-ун да бъде на границата между двете Кореи

Тръмп иска срещата с Ким Чен-ун да бъде на границата между двете Кореи

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че граничния пункт в селището Панмунджом, което се намира в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, ще бъде най-доброто място за срещата му със севернокорейският му колега Ким Чен-ун, предаде „Ройтерс“.

„За домакин на срещата се обмислят много страни, но няма ли Домът на мира/Домът на свободата, намиращ се на границата между Северна и Южна Корея, да бъде по-подходящо, по-значимо и по-дълготрайно място за среща, отколкото трета страна? Просто питам!“, написа Тръмп в Twitter.

Именно Панмунджом беше мястото, където миналата седмица се проведе историческата среща между южнокорейският президент Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун, на която двамата подписаха споразумение за официално прекратяване на враждебните действия между двете страни и  „пълно премахване на ядрените оръжия на Корейския олуостров“.

„Има нещо, което харесвам в това предложение, защото действително си там. Ако нещата се получат, ще има голямо празненство на място, а не в трета страна. Има възможност това да бъде голямо събитие“, заяви Тръмп пред репортери в Белия дом, като поясни, че Сингапур също се разглежда като вариант.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ