Twitter разгневи Доналд Тръмп – добави му икона за дезинформация

Twitter разгневи Доналд Тръмп – добави му икона за дезинформация

Twitter разгневи Доналд Тръмп – добави му икона за дезинформация

Социалната мрежа Twitter спечели недоволството на президента на САЩ Доналд Тръмп, след като постави предупредителна икона за проверка на фактите към негов пост за първи път. Специалният знак, сигнализиращ на потребителите за дезинформация, се появи във вторник под публикация на държавния глава, свързана с мнението му за възможно фалшифициране на резултатите при гласуване по обикновената поща на предстоящите президентски избори. „Няма начин бюлетините от пощата да са нещо друго, освен съществена измама“, заяви той.

Надписът „вижте фактите за бюлетините по пощата“ препраща към друга уебстраница, която заклеймява като „недоказани“ твърденията. След неговата поява Тръмп описа социалната платформа като „напълно задушаваща свободата на словото“ и призова действието да бъде анулирано.

Американският президент силно разчита на Twitter за комуникацията със своите избиратели и последователи и има над 52 хил. публикации от създаването на профила си насам, пише „Би Би Си“. Неколкократно вече е използвал социалната мрежа, за да атакува свои опоненти, включително лидера на Северна Корея, Ким Чен Ун.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ