Япония е първа по цифровизация в света

Япония е първа по цифровизация в света

Япония е първа по цифровизация в света

Япония е на първо място в света в класацията на страните по отношение на темповете на цифровизация. Това показват данните от проучване, представено за първи път по време на VI Източен икономически форум, предава РИА Новости. Индексът е изчислен за 51 държави, които са членове на поне една от следните организации: ОИСР, ОНД, БРИКС.

Според проучването Япония е на първо място, Естония е втора място, а Исландия на трето място. Финландия и Дания също са в челната петица. Високото ниво на цифрово развитие се характеризира с наличието на интернет (широколентов и мобилен), броя на потребителите и нивото на компютризация на населението.

САЩ заемат 24 -та позиция в рейтинга. Италия е 25 -та, Словения е 26 -а. Русия в класацията е на 27 място, Китай - на 28 място. Швейцария и Австралия са съответно на 29 -то и 30 -то място. 

В дъното на класацията на страните са Туркменистан (51-то място), Таджикистан (50), Киргизстан (49). Последните пет също включват Индия (48) и Узбекистан (47).

VI Източен икономически форум се провежда от 2 до 4 септември във Владивосток. Основната му тема тази година са новите възможности за Далечния изток в променящия се свят. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ