Японска жп компания се извини, че влак е тръгнал 25 секунди по-рано

Японска жп компания се извини, че влак е тръгнал 25 секунди по-рано

Японска жп компания се извини, че влак е тръгнал 25 секунди по-рано

ЖП компания в Япония поднесе официално извинение на пътниците си след като влак, управляван от нея, напусна гара 25 секунди по-рано от предвидения час за тръгване, предаде BBC News.

Операторът на влака посочи, че съжалява за "голямото неудобство", което е причинил на клиентите си и което е "наистина непростимо". 

Това е втори подобен случай в последните месеци след като през ноември миналата година влак по линията Tsukuba Express в Япония тръгна от гара 20 секунди по-рано и превозвачът се извини.

Потребители на социалните мрежи от други държави, където жп линиите далеч не са толкова точни, се шегуват със случая от този петък. Според изданието Japan Today машинистът на влака е помислил, че машината трябва да напусне гара Нотогауа в 07:11 ч., вместо в действителното насрочено време това да се случи - 07:12 ч. Той затворил вратите на влака с пътници, но установил, че има още 1 минута преди тръгване. Тогава обаче не видял хора на перона и решил да потегли 25 секунди по-рано. 

Японският железопътен транспорт има репутация на изключително точен и коректен, на която държи. При последния случай със "закъснението"  от този петък се оказало, че все пак е имало хора, които са се надявали да се качат на влака. След като останали на перона, те подали оплакване до ЖП оператора, който от своя страна издал официално извинение веднага след това. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ