Жена, представяща се за майката на Сергей Скрипал, даде интервю за руска телевизия

Жена, представяща се за майката на Сергей Скрипал, даде интервю за руска телевизия

Жена, представяща се за майката на Сергей Скрипал, даде интервю за руска телевизия

Руската държавна телевизия направи интервю с жена, за която твърди, че е майката на отровения във Великобритания бивш руски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи Асошиейтед прес.

Преди седмица Скрипал беше изписан от болницата след повече от два месеца престой и лечение след като беше отровен с нервнопаралитично вещество. Неговата дъщеря, която също беше отровена, беше изписана миналия месец.

Двамата Скрипал са отведени на неизвестно място и не са се появявали публично.

Вчера руският Първи канал излъчи интервю с жена, която според телевизията е майката на Сергей Скрипал. Жената каза, че не е разговаряла със сина си, откакто той е бил хоспитализиран и призова британските власти да позволят на Скрипал да й се обади, предаде БТА.

 "Не съм виждала сина си от 14 години. Искам да се срещна с него, искам да го прегърна силно близко до сърцето си", каза жената в интервюто, докато бършеше сълзите си. "Аз съм на 90 и не представлявам опасност за никого."

Нито британските власти, нито единственият известен родственик на семейство Скрипал в Русия са споменавали досега, че майката на Сергей Скрипал е жива.

Сергей Скрипал е бивш офицер от руското разузнаване, който през 2004 г. е арестуван и осъден за шпионаж в полза на Великобритания. През 2010 г. отива в Обединеното кралство след размяна на пленници. Преди да бъде отровен, води тих и спокоен живот в английския град Солсбъри на 145 км югозападно от Лондон.

Жената, за която се твърди, че е майката на Скрипал, заяви, че по-рано всяка седмица разговаряла със сина си по телефона. Тя призова британските власти да й позволят да говори с него и да разрешат на братовчедката на дъщерята на Скрипал Виктория, която вече получи отказ за виза за Обединеното кралство, да го посети във Великобритания.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ