Управление

Лица

|

Джеф Безос: Не търсете баланс между работата и личния живот

Джеф Безос: Не търсете баланс между работата и личния живот

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изобщо не е фен на израза „баланс между професионален и личен живот“.  Той споделя някои доста противоречиви съвети, които дава на новите служители на Amazon.

Един от съветите на Безос към новопостъпилите е да търсят по-цялостна връзка между професионалния и личния живот вместо да се опитват да балансират между времето в офиса и това със семейството.

Един от най-богатите хора в света има нетрадиционен подход към работата: всеки ден той закусва със семейството си, не си настройва алармата преди лягане, планира изненадващо малко срещи и дори успява всеки ден да мие съдовете вкъщи. Ето защо не е изненада, че дава за пример на служителите си такъв подход за поддържане на здрава симетрия между професионалните и личните дела.

„Опитвам се да науча служителите в компанията, от най-младите до висшите ръководители в Amazon, на тази хармония на живота и работата”, обяснява Джеф Безос.

Вместо да търси баланс между работа и живот, той предлага те да се разглеждат като две интегрирани части. И твърди, че връзката между тях е двустранна.

„Ако съм щастлив вкъщи, тогава идвам в офиса с огромна енергия. Ако съм щастлив в работата, също се прибирам вкъщи с въодушевление от добре свършените професионални задачи. Всички ние имаме поне по един такъв колега, който едва пристигнал на среща, изсмуква цялата налична енергия на екипа. А повярвайте ми, никой не иска да бъде такъв. Напротив, всеки от нас желае да дойде в офиса и да даде кураж, вяра и стимул на останалите със своите дела”, казва Джеф Безос.

Източник: Business Insider

Редактор: Нели Тодорова

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ