Acer Swift 5 Pro – най-лекият бизнес лаптоп, подсилен с мощта на GeForce

Моделът тежи само 990 g, има иновативен олекотен метален корпус и батерия, която гарантира автономна работа над 11 часа

Тенденцията Acer да предлага възможно най-лекия лаптоп на пазара чрез своята серия Swift 5 не е отскоро. Тя е актуална от няколко години насам и най-новият модел Swift 5 не прави изключение. Той е най-лекият 14-инчов лаптоп с панти и идеално решение за бизнеса, комбиниращо мощност, превъзходни характеристики, дълъг живот на батерията и изключителен иновативен дизайн. Подобно на предишните модели от серията, устройството тежи под килограм – само 990 g, а усещането в ръцете ви е, че той не е по-тежък от учебник.

Само преди няколко месеца тайванската компания обяви най-новия си професионален модел от серията – Swift 5 Pro, оборудван с 10-нанометров процесор Ice Lake на Intel и графичен процесор NVIDIA GeForce MX250.

И така, време е да ви запознаем отблизо със Swift 5 Pro – перлата в короната на серията Swift 5 на Acer, а водач в нашето пътешествие в този свят на модерни технологии и иновативен дизайн ще бъдат експертите от laptopmedia.com.

Иновативен олекотен дизайн и конструкция

Много производители се опитват да намалят теглото на своите лаптопи, но засега Acer е най-ефективният сред тях. Как обаче от компанията са в състояние да поддържат тегло под 1 kg? Решението е в използването на магнезиево-алуминиеви и магнезиево-литиеви сплави за корпуса - нещо, което помага също да се постигнат изключителни резултати в намаляването на теглото на машината под един килограм и в реализирането на силно олекотен и здрав дизайн. На практика иновативното магнезиево-литиево и магнезиево-алуминиево метално шаси е с дебелина само 14,95 mm.

Относно констукцията на машината, полезно решение в посока по-добро охлаждане са крачетата, разположени на задната страна на капака на лаптопа. Благодарение на тях при отваряне на капака до около 70–80 градуса, той се превръща в лост, който позволява повдигането на задната част на тялото на преносимия компютър. По този начин се постига по-добро охлаждане. Това решение е и една от причините за тихата работа на лаптопа.

Клавиатурата е също една от силните страни на Swift 5 Pro. Клавишите са удобни и дават на потребителя изключително преживяване по време на писане, а удобната подсветка позволява да пишете без проблеми дори в тъмното. Тъчпадът осигурява добро плъзгане на курсора, а сърфирането в мрежата става леко и без накъсване.

14-инчовият IPS сензорен екран се отличава с Full HD резолюция, удобен ъгъл на гледане и добро контрастно съотношение. Благодарение на тесните рамки на дисплея и на впечатляващо съотношение екран-корпус се постига изключително преживяване при ползването на компютъра и се извлича максималното от неговите 14 инча.

Батерията с голям капацитет гарантира работа над 11 часа без зареждане

Ако ползвате лаптопа за работа, със сигурност ще се нуждаете той да бъде оборудван с батерия, която да ви позволи да го носите навсякъде със себе си през целия ден, използвайки го в същото време пълноценно.

[[{"fid":"352837","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1155,"width":1731,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Не се тревожете, в Swift 5 Pro е помислено и за това. Според тестовете, проведени от laptopmedia.com, батерията от 56Wh трае 11 часа и 40 минути при сърфиране в интернет и 10 часа при възпроизвеждане на видео. Моделът предлага и опция за бързо зареждане, което осигурява 4 часа и половина допълнително ползване на машината само след 30-минутно зареждане.

Процесорът и графичната карта в сърцето на Swift 5 Pro

Моделите, предлагани на пазара, са с 10-нанометрови процесори Core i5 и Core i7 на Intel, което позволява да подберете мощна машина според вашите бизнес нужди, а професионалната версия на Swift 5 ще ви предложи пълноценно видео изживяване благодарение на иновативния GeForce MX250 графичен процесор на NVIDIA.

Охлаждането на процесора се подсигурява чрез иновативен дизайн, включващ голям вентилатор и две топлинни тръби за отвеждане на топлината. Резултатите от проведените сравнителни тестова при максимално натоварване на процесора, показват, че Swift 5 се справя много по-добре с постигането на температурен баланс в сравнение с редица други модели от същия клас. Това гарантира висока производителност при всякакви изчислителни задачи.

Свързаност и комуникации

Swift 5 предлага богата гама от възможности за комуникация с други устройства. Моделът е снабден с портове HDMI, USB 3.1 поколение 2, USB 2.0 и Thunderbolt 3. Благодарение на Thunderbolt 3 например можете да свържете външен графичен процесор, ако се нуждаете от такъв за игри или за специални работни процеси.

В допълнение посредством WLAN картата машината поддържа WiFi 6.

С всички тези характеристики и функционалност, Swift 5 може да бъде вашият верен помощник в бизнеса. С тази задача той ще се справи лесно. Благодарение на „перфектното“ му тегло под килограм, едва ли ще забележите, че го носите в чантата си, а първокласните магнезиево-алуминиеви и магнезиево-литиеви материали ви гарантират както здравина, така и висока степен на преносимост. В допълнение – естетическото ви чувство при работата с тази първокласна бизнес машина ще бъде изцяло задоволено. И не на последно място, батерията му ще ви даде спокойствието, че всички набелязани задачи ще бъдат свършени навреме, независимо къде се намирате и откъде работите. Имате 11 часа и 40 минути да комуникирате с колеги и партньори през електронната поща и да сърфирате в интернет в търсене на нужната ви бизнес информация.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ