Apple пуска функция Screen Time – колко време губим с приложенията

Apple пуска функция Screen Time – колко време губим с приложенията

Apple пуска функция Screen Time – колко време губим с приложенията

Шефът на Apple Тим Кук призна, че използва по-често от необходимото своя iPhone. Той коментира пред Си Ен Ен новата функция Screen Time, която ще стане достъпна в новата версия на операционната система iOS 12. Функцията ще дава информация на потребителя колко време е използвал едно или друго приложение.

Мислех, че съм относително дисциплиниран в това отношение, каза Кук. С новата функция обаче променил мнението си – когато започнах да получавам данните, открих, че прекарвам със смартфона си повече време, отколкото трябва.

Само по себе си устройството не предизвиква зависимост, предизвиква я това, което правите с негова помощ, коментира Тим Кук. По думите му, когато потребителите включат функцията Screen Time и проучат данните за честотата на използване на смартфона си, ще им се наложи да вземат решение за поведението си в това отношение в бъдеще.

Никога не сме се фокусирали върху честотата на използване като ключов параметър. Искаме хората да бъдат силно удовлетворени и вдъхновени от устройствата, които произвеждаме, добавя шефът на компанията и подчертава, че Apple "никога не е искала хората да прекарват много време“ с мобилните си апарати.

Apple представи вчера на конференцията на програмистите в Сан Хосе новата версия на операционната система iOS, в която е включена и функцията Screen Time. С нейна помощ може да се налагат ограничения на времето, през което се ползват различните приложения. Представители на Apple увериха, че са загрижени хората да не отделят на мобилните устройства твърде много време.

С обновената iOS 12 приложенията ще тръгват с 40% по-бързо.

Потребителите ще имат повече контрол върху това приложения могат да изпращат известия, които вибрират на телефона си.

В груповите FaceTime сесии ще могат да включват до 32-ма души.

Apple работи с Pixar за нов файлов формат, специално разработен за приложения за добавена реалност.

Появява се ново приложение за бърз достъп, което позволява на потребителите да обединяват множество действия, които могат да се задействат от една и съща молба към Siri.

Платформата CarPlay ще добави поддръжка за две от най-популярните навигационни приложения - Google Карти и Waze.

На конференцията бяха представени и новите функции на настолните компютри Mac и смарт часовниците Apple Watch. Часовниците дават още възможности за спортните занимания, включително програма за малки спортни състезания с други потребители на Apple Watch.

В обновената операционна система macOS Mojave е отделено голямо внимание на защитата на личните данни. Потребителите могат да определят до какви масиви данни да дават достъп на различните приложения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ