Технологии

Apple ще изисква от служителите си доказателство за поставена бустерна доза

Apple ще изисква от служителите си доказателство за поставена бустерна доза

Технологичният гигант Apple ще изисква от служителите си да предоставят доказателство за поставена бустерна доза на ваксина срещу COVID-19, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на информация на сайта „Върдж“

От 24 януари неваксинираните служители, или тези, които не са предоставили документ за ваксинация, ще трябва да имат отрицателни тестове за COVID-19, за да влизат в офиси на компанията.

„Заради намаляващата ефективност на първата серия от ваксини срещу COVID-19 и появата на силно заразния вариант Омикрон, бустерната доза вече е част от поддържането на имунизацията срещу коронавируса и защитата от тежко заболяване“, се казва във вътрешен имейл на компанията, видян от „Върдж“.

От Apple не са коментирали информацията.

Много американски компании затягат мерките срещу разпространението на COVID-19, или чрез въвеждането на задължителна ваксинация, или чрез отлагане на плановете за връщане в офисите.

Миналата седмица компанията майка на Facebook – Meta Platforms, заяви, поставянето бустерна доза е задължително за всички работници, които се връщат в офисите.

Alphabet пък въведе временно задължителни седмични тестове за COVID-19 за хората, които влизат в офисите й в САЩ. Amazon предложи на складовите си работници по 40 долара, ако се съгласят да си сложат бустер.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ