Технологии

Джак Дорси отхвърли възможността да оглави отново Twitter

Джак Дорси отхвърли възможността да оглави отново Twitter

Съоснователят на Twitter Джак Дорси не желае да поеме отново управлението на компанията. Това съобщи самият той в профила си в социалната мрежа, намеквайки за ограничено участие, ако бъде финализирана сделката за придобиване на Twitter от Илон Мъск, предаде Ройтерс.

„Никога повече няма да бъда главен изпълнителен директор на Twitter", написа Дорси в социалната мрежа. 

Дорси, който в момента разплащателната компания Block, притежава 2,4% дял в Twitter, сочат данни на Refinitiv.

След като на 25 април бордът на директорите на Twitter прие предложението на Мъск от 44 млрд. долара за придобиване на фирмата, има малко яснота относно това кой ще ръководи компанията, ако сделката бъде успешна.

Ройтерс съобщи на 29 април, че Мъск вече е избрал нов главен изпълнителен директор, докато в други медии се появи информация, че шефът на Tesla може временно да поеме длъжността.

През годините отношенията на Дорси с Twitter преминават през различни фази. През 2008 г. той бе заменен като главен изпълнителен директор едва две години, след стартирането на платформата. Той бе върнат на длъжността през 2015 г., преди в края на миналата година да отстъпи отново позицията на тогавашния главен технически директор Параг Агарвал.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ