Google Play Store намалява абонаментните такси за приложения

Google Play Store намалява абонаментните такси за приложения

Google ще намали таксите, които трябва да плащат разработчиците на приложения, базирани на абонамент, в онлайн магазина Play Store след критики за структурата на таксите на технологичния гигант от компании като Spotify, предаде „Ройтерс“.

От 1 януари догодина таксата за обслужване ще е 15% от оборота от всяка потребителска покупка още от първия ден вместо досегашната схема от 30% през първата година и по 15% след това.

„Чухме, че отливът на клиенти прави предизвикателство за бизнесите с абонамент да се възползват от намалената ставка. Така че, опростяваме нещата, за да гарантираме, че могат“, пишат в свое изявление от Google.

Компаниите за електронни книги и стрийминг на музика, които използват по-голямата част от продажбите си за разходи за съдържание, ще отговарят на условията за такса за обслужване от 10%.

Google стана обект на критика от големи фирми като Microsoft и Spotify, както и от стартъпи, според които таксите лишават потребителите от избор и повишават цените на приложенията.

През март технологичната компания заяви, че ще намали наполовина таксата за обслужване, която начислява на разработчиците в своя магазин за приложения за първите милион долара, които спечелят за година – ход, подобен на този на Apple.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ