Netflix и YouTube редуцират качеството на видеата си в ЕС

Netflix и YouTube редуцират качеството на видеата си в ЕС

Netflix и YouTube редуцират качеството на видеата си в ЕС

Стрийминг платформите YouTube и Netflix понижават качеството на видео съдържанието си на територията на Европейския съюз, предадоха световните медии. Целта е да се запази безпроблемната работа на интернет мрежата на фона на повишеното ѝ потребление по време на пандемията от COVID-19.

За мярката призова Тиери Бретон, еврокомисарят за вътрешния пазар и услугите. Той е провел разговори с главните изпълнителни директори на YouTube, Сюзън Уоджиски, на компанията майка Alphabet  Сундар Пичай, както и с този на Netflix, Рийд Хастингс.

Говорител на YouTube заяви, че решението ще засегне и Великобритания, като първоначално ще бъде за 30 дни и подлежи на преразглеждане.

От 2011 година насам Netflix прилага редица методи, за да поддържа непрекъснато поточно в области с ниска честотна лента. Приложението вече използва адаптивен инструмент за стрийминг, който автоматично настройва качеството на поточното видео въз основа на достъпната честотна лента. 

Услугите за стрийминг като Disney Plus и Hulu  наред с други форми на стрийминг услуги ще растат, ако хората се задържат по-дълго у дома, а оттам се прогнозира и нарастване на инвестициите на компаниите в реклами към този канал за комуникация.

Вече се наблюдава увеличение на потреблението на телевизия и интернет в области, силно засегнати от новия коронавирус, включително Южна Корея и Италия. В Южна Корея, между втората седмица на февруари и четвъртата седмица се отчита 17-процентово увеличение на гледането на телевизия - увеличение от приблизително 1,2 милиона зрители. В Италия ситуацията е подобна.

Геймърските стрийминг потоци като Twitch също се опитват да ограничат претоварването на мрежата. StreamElements, изследователска фирма, която провежда редовни проучвания на индустрията с Arsenal.gg, откри, че в Twitch се наблюдава 10-процентово увеличение на зрителската аудитория през последната седмица. 

Телекомите в Европа, включително Vodafone и Deutsche Telekom, започнаха да отчитат значителни повишения в трафика на данни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ