Нови 3D аватари завладяват Instagram

Нови 3D аватари завладяват Instagram

Нови 3D аватари завладяват Instagram

Meta обяви пристигането на нейното ново поколение 3D аватари в някои от приложенията й, като направи важна стъпка към внедряването на метавселената във всичките й услуги.

Тези аватари ще бъдат един от начините, по които потребителите могат да се идентифицират в метавселената. Въпреки че в бъдеще ще имаме възможност да използваме снимка (или дори реалистичен 3D модел на тялото си), ние ще имаме много опции за персонализиране на външния си вид. За целта можем да използваме аватар, създаден по наше изображение (или както искаме да изглежда), за който можем да си купим дрехи и аксесоари.

Тези аватари бяха представени миналата година на устройствата за виртуална реалност Oculus, а сега Meta обяви, че ще бъдат вкарани и в приложенията Instagram, Messenger и Facebook. В резултат на това аватарите на тези услуги и тези на Meta Quest 2 (устройството за виртуална реалност) ще бъдат унифицирани и синхронизирани, пише eleconomista.es. 

Интересното е, че един и същи аватар ще може да се използва във всички приложения и услуги на Meta (известни преди като Facebook) и следователно можем да имаме едно и също изображение и външен вид, независимо къде се намираме. За компанията това е още една стъпка към обединяването на всичките й платформи в една метавселена, която обединява всичките й функции.

Прави впечатление обаче, че тези аватари не са налични във всичките й приложения и например WhatsApp няма да позволи използването им, може би защото Мета не иска противоречия като тези, които се случиха с внедряването на услугите на Facebook, коментират авторите на статията. 

Meta съобщи как възнамерява да монетизира тази метавселена: като продава виртуални предмети, които можем да използваме в нея. От няколко дни компанията предлага нови фланелки и аксесоари, спонсорирани от Super Bowl, но за ограничен период от време. Въпреки че са безплатни, те ще изчезнат в края на февруари и няма да можем да ги използваме отново, дори ако ги свържем с нашия аватар.

Зукърбърг обеща, че виртуалните артикули, които купуваме в метавселената, ще бъдат наши завинаги, независимо от платформата, която използваме, благодарение на факта, че ще бъдат регистрирани в блокчейна, но въпреки това изпълнението на тези елементи ще зависи от разработчиците на всяка услуга.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ