Технологии

Русия пуска своя версия на Instagram

Русия пуска своя версия на Instagram

В следващите седмици в Русия ще заработи социална мрежа, аналогична на Instagram. Това става ясно от създадения уебсайт на платформата. Нейното име е Россграм, а според изявление първите потребители ще имат „специални привилегии“.

В края на март достъпът ще бъде отворен само за водещи блогъри и партньори, а другите потребители ще могат да използват мрежата от 1 април. Освен уебсайт се предвиждат и приложения за Android и iOS. Россграм работи по функция, която да позволи на хората да преместят данните си от Instagram.

Един от двамата съоснователи е Александър Зобов, който е специалист по дигитален маркетинг. Според официалната информация в уебсайта на социалната мрежа той е състудент на Павел Дуров, създателя на Telegram и Вконтакте. Преди дни в изявление Зобов казва, че блокирането на Instagram в Русия е било очаквано, затова с Кирил Филимонов и няколко разработчици решили „да не пропускат възможността“ да създадат руски аналог на приложението. Двамата създатели са от Санкт Петербург.

От снимка, разпространена онлайн от Зобов, става ясно, че дизайнът на Россграм, както и цветовете в логото му, са идентични с предлаганото от Instagram. От американската социална мрежа все още нямат официален коментар по темата.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ