Shell пуска първата гама въглеродно неутрални масла в Европа

Shell пуска първата гама въглеродно неутрални масла в Европа

Shell пуска първата гама въглеродно неутрални масла в Европа

Shell се готви да направи голям скок в бизнеса със смазочни материали. Петролната компания ще пусне днес нова гама с нулеви нетни емисии на CO2 по време на целия жизнен цикъл (от производството до потреблението) за повече от 200 милиона литра. Тази мярка ще предотврати емисиите, еквивалентни на 340 000 автомобила, съобщава eleconomista.es

В Европа това лансиране ще компенсира над 60 милиона литра усъвършенствани синтетични смазочни материали (130 000 автомобила), които ще бъдат разпределени между Обединеното кралство, Германия, Франция, Италия, Испания, Полша, Холандия, Белгия, Люксембург и Турция. Петролната компания Shell очаква добър прием на тези продукти, например сред големите производители на вятърни турбини за хидравлични системи и предавки. Вятърните турбини може да компенсират емисиите от използваните от тях смазки, уточнява изданието.

Тази инициатива ще допринесе за целта на Shell да се превърне в компания с нулеви въглеродни емисии до 2050 г. Въпреки че мерките за намаляване и намаляване на емисиите са най-добрият начин за справяне с проблема в дългосрочен план, програмите за компенсиране на въглеродните емисии осигуряват незабавно решение за намаляване на еквивалента на въглероден диоксид (CO2e ) емисии в портфолиото на Shell, посочват от компанията. 

От 2016 г. емисиите на CO2 в опаковките са намалени и до тази година 40% от пластмасата, използвана в опаковката, ще бъде рециклирана. Освен това, в Европа повече от 50% от електроенергията, използвана от заводите на Shell, вече е възобновяема. "В Испания централата в Тарагона ще разполага със слънчеви панели, така че по-голямата част от електричеството да е от слънчев произход", обясни Франсиско Естебан, бизнес директор на Shell. Компанията също така е инвестирала 11 милиона евро между 2019 и 2021 г., за да адаптира резервоарите, които има в съоръженията си в Испания. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ