Технологии

Tехнологиите и тенденциите, които ще променят живота ни през 2018 г

Tехнологиите и тенденциите, които ще променят живота ни през 2018 г

Каква е прогнозата за развитието на технологиите през 2018 г.? През следващите 12 месеца научната фантастика ще оживява все повече: очила, които съчетават реалност и въображение, електрически автомобили и джаджи които се зареждат без никакви кабели. 

Ето някои от тях, които ще се доразвият през 2018 г.

1. Тесла тласка автомобилната индустрия напред

Независимо дали сте скептични или безусловно вярвате в бъдещето на електрическите автообили, трудно е да отречете, че моделът Tesla 3 предизвика вълнение, подобно на iPhone в областта на електрическите автомобили. От момента, в който този седан на стойност 35 хил. долара, наречен "достъпен лукс", беше въведен през 2016 г., предварителни поръчки за него направиха около 450 хил. души. Сега остава да се надяваме, че Тесла ще може да ги изпълни. Има големи шансове да видим през 2018 г. тези коли в действие. А това определено ще окаже влияние върху всички автомобилни компании.

2. Говорещ домашен асистент

Представен през лятото на 2017 г., а след това за малко отложен, HomePod на стойност 350 долара е ​​първият говорител на Apple. За хората, които купуват абсолютно всички продукти на Apple, HomePod може да комбинира музика, телевизия и интелигентна домашна система, както iPhone не може. Но Apple пропуснаха два празнични сезона, докато конкурентите Amazon Echo и Google Home продукти се установиха в много домове. Apple се фокусират върху качеството на звука на HomePod, но много хора не виждат разликата - или поне не искат да плащат за нея.

3. Разширената реалност се движи напред

Pokémon Go ни запозна със света на разширената реалност. Този странен термин обозначава смесването на реалния свят с цифрова информация. През следващата година ще видим дали тази идея е нещо повече от рекламен трик. Благодарение на новата технология камерата за смартфони може да се превърне в търсачка, в инструмент за интериорен дизайн или в учител. А възможностите на разширената реалност тепърва ще се разгръщат във всички сфери на живота.

4. Безжичното зареждане получи необходимото внимание

Скоро ще можем да напуснем дома си без жака за различните зарядни. Разработването на приспособления за безжично зареждане за няколко години беше забавено, защото липсваше една много важна марка: Apple. Но производителят на iPhone най-сетне добави безжичното зареждане в моделите X и 8, поставяйки своя печат върху стандарта за зареждане Qi. Сега кафенетата, производителите на мебели и автомобилните компании могат да са по-уверени в изграждането на безжични зарядни устройства в ежедневните вещи. Да се ​​надяваме, че ще го направят, защото животът на батерията на телефоните не расте толкова бързо, колкото е интензивността на използването им.

5. Цифровите абонаменти ще се превърнат в норма

През 2018 г. абонаментът за онлайн видео, музика, игри и новини ще се счита за рутина. Делойт предрича, че до края на годината 50% от възрастното население в развитите страни ще имат поне по два абонамента за онлайн достъп до медии. Очаква се Apple да удвои усилията си за разработване на абонамент за видео и ще участва в големите битки за спортни предавания. Преходът към абонамент в полза на създателите на съдържание с високо качество, които не могат да разчитат само на реклама, е една положителна насока, но потребителите могат да започнат да усещат неудобство от големия размер на таксите за различни абонаменти. В това отношение се надяваме, че ще видим повече специални предложения, като например съвместна такса за Нulu и Spotify за 5 долара на месец за студенти, примерно.

Източник: Джефри Фаулър / Washington Post

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ