Вижте как Google ни следи

Вижте как Google ни следи

Помните ли момента във филма „Специален доклад“, когато Том Круз не може да избегне проследяването, защото навсякъде сканиращи устройства докладват местоположението му на всяка крачка към централната база данни. Google прави нещо подобно, пишат колегите от Obekti.bg

Компанията следи потребителите навсякъде, където отидат. Червена точка върху карта маркира къде се намира даден човек и къде е бил по-рано – което на свой ред може да се използва, за да идентифицира всеки един индивид, ако някой иска да направи това. 

Не ни вярвате? Има начин да се проследите сами. Просто влезте в същия Google акаунт, който използвате на телефона си и последвайте този линк. Ще можете да видите къде сте били от началото на месеца до днес. Проверете и по-задни дати, ако сте любопитни.

По-невероятното е, че без значение какви настройки за поверителност изберете, вашата информация продължава да се събира и съхранява от Google. 

Добрата новина е, че можете да намалите степента, в която ви проследяват, като следвате описаните няколко стъпки. Вижте как на страницата на Obekti.bg.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ