Потребители засякоха сериозен недостатък при Windows 11

Потребители засякоха сериозен недостатък при Windows 11

Потребители засякоха сериозен недостатък при Windows 11

Потребителите на персонални компютри, базирани на процесори AMD, се оплакват от влошаване на производителността след обновяване до пуснатата наскоро нова версия Windows 11. Това съобщава ZDNet.

Според собствениците на компютри, базирани на процесори AMD, след актуализацията до новата версия на операционната система на Microsoft, те установили намаляване на мощността на своите компютри. Както отбелязват експертите, производителността може да се влоши с около 15 % като това особено си проличава при компютърни игри.

Представителите на AMD потвърдиха за проблеми с техните процесори. „Очакваното въздействие на операционната система върху производителността в засегнатите приложения ще бъде 3-5 процента, а в игрите, които обикновено се използват за киберспорт, 10-15 процента“, заявиха от компанията. Също така стана известно, че актуализацията се отразява негативно на чиповете от  линиите EPYC и Ryzen. Техниците на AMD казват, че вече подготвят актуализация, която ще реши проблема и обещават това да се случи до края на октомври.

В специализираните форуми оживено се дискутира, че причината за забавянето на производителността на компютъра е защитният компонент на Windows 11. Става дума за системната надстройка системной надстройке Virtualization-Based Security, която може да намали производителността на игрите с до 30 процента

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ