Местата по света, които всеки би искал да посети през 2018 г.

Местата по света, които всеки би искал да посети през 2018 г.

Местата по света, които всеки би искал да посети през 2018 г.

Забравете за Исландия! Има 10 места по света, които през 2018 г. всеки би желал да посети и те не са най-популярните туристически градове, но са не по-малко страхотни и обещаващи като преживяване, посочва в материал Business Insider. 

10-те места са определени от вкусовете на потребителите на известния тиристически сайт TripAdvisor, които са оценявали хотели, атракции, ресторанти и други аспекти на пребиваването си в тях. И макар че сме едва в началото на годината, хиляди хора от сега мечтаят и планират своите пътешествия, вземайки предвид този списък. Някои планират повече пътувания до по-близки дестинации, други - да пътуват веднъж в годината, но много далеч, до мечтано и по-скъпо място. 

От Хърватия до Кения, 10-те места в годишния списък с препоръки на TripAdvisor обхващат съвсем различни култури и климат. Списъкът е основан на най-голямото покачване на положителните отзиви за дейстинациите в сайта в сравнение с отзивите от предишната година. Така се оформя този топ 10 на новите туристически посоки във възход. 

На 10-о място е Казабланка в Мароко. Пристанищният град е любим на пътешествениците, които се интересуват от архитектурата. В него има смесица от мавританско и европейско културно влияние. Там е и най-голямата джамия в Мароко. Средната цена на нощувка в града е 102 долара.

9-и е град Нерха в Испания. Разположен в Коста дел Сол, в испанската провинция Малага, този курортен град предлага невероятна гледка към Средиземно море, разположено пред високи планини. Там има плажове и атракции за всички, а средната цена на хотелската нощувка е 97 долара. 

8-ми е град Ровин (произнасян като Ровини или Ровиня) в Хърватия. Калдъръмените му улички се съчетават с малки, красиви площади. Разположен е на западния бряг на полуостров Истрия на около 50 км южно от границата със Словения. Средната цена на нощувката е 110 долара.

7-ма е столицата на Латвия - Рига. Тя съчетава впечатляващи латвийски традиции с архитектурния стил Арт Нуво. Средната цена на нощувката е 67 долара.

6. Сан Хосе в Коста Рика. Изпълнената с живот столица на централноамериканската страна е мечтана дестинация, заради нейните Викториански имения, галерии и уникалната кухня. Средната цена на нощувка е 66 долара.

5. Гданск, Полша. Разположен на Балтийското крайбрежие, този полски пристанищен град е желано място за посещение за хиляди. Той има цветна архитектура, ресторанти с вкусна храна и индустрия за продажба на кехлибар, която е във възхода си. Средната цена на нощувка е 64 долара.

4. Халифакс в Канада. Столицата на провинция Нова Скотия е пристанищен град, известен с морската си история и понастоящем с клубния си живот, музиката, изкуството и крафт бирата. Средната цена на нощувката е 144 долара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ