Oliver Wyman: Търсенето на въздушен транспорт ще намалее с 95%

Oliver Wyman: Търсенето на въздушен транспорт ще намалее с 95%

Oliver Wyman: Търсенето на въздушен транспорт ще намалее с 95%

Коронавирусната криза ще доведе до спад в търсенето на въздушен транспорт с над 95%. Това показва анализа, публикуван в понеделник от консултантската фирма Oliver Wyman, който предупреждава, че това въздействие се оформя като по-лошо от това, което секторът претърпя след 11 септември 2001 г., когато спадът беше 30%.

След четирите фази на деескалация, „новото нормално“ ще доведе до пълното възраждане на икономиката, включително и на полетите. Способността за осигуряване на сигурност в здравето и безопасността обаче ще бъде много важна за възстановяване на доверието в обществото, особено във въздушния транспорт. За да се възстанови това доверие в краткосрочен и дългосрочен план, е необходимо да има протоколи за оценка на заплахата, базирани на научни данни, които да обясняват на пътниците сериозността на ситуацията и какво правят авиокомпаниите, за да ги смекчат.

След терористичните атаки в САЩ на 11 септември се създаде цветно кодирана система за оценка на нивото на заплаха, която информира пътуващите за степента на риска. Ето защо от Oliver Wyman предлагат сътрудничество между правителствата и индустрията на въздушния транспорт за създаване на подобна система за контрол на огнища на инфекциозни заболявания като коронавирус.

Системата би оценила заплахата от инфекциозни заболявания на пет нива, цветно кодирана, като подробно уточнява условията за съответствие между всеки цвят и процедурите за сигурност, следвани от авиокомпаниите и летищата.

Например, коронавирусът понастоящем би бил в категорията "много сериозни" въз основа на декларацията за извънредно положение, заповедите за карантина и разпространението на болестта. Ето защо на това ниво пътниците могат да очакват авиокомпаниите да осигурят лични предпазни средства за всички пътници и служители, задължително периодично миене на ръцете и дезинфекция на повърхности по време на полети и липса на бордово обслужване, наред с други неща.

Оценката на заплахата ще помогне на пътниците да се обучат как да летят при определени условия и какво да очакват при пристигането си на летища или на борда на самолети.

След 11 септември бяха установени ограничения при превоз на течности - в отделни контейнери с не повече от 100 милиметра и задължението да се свалят обувките им на летищния контрол.

Сега хора с температура или силна кашлица вероятно няма да имат достъп до самолета, когато нивото е оранжево или по-високо и че пътниците на борда могат да бъдат принудени да носят маска. Меренето на температура на пътниците преди полети или представянето на резултатите от тестовете за вирусни антитела също може да е необходимо.

Разработването на набор от правила, съгласувани от всички авиокомпании, ще улесни пътуванията в международен план, като предостави на правителствата общ набор от мерки за контрол, се казва още в доклада.

Източници: 20minutos.es, elconfidencial.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ