Във Варна откриха официално летния туристически сезон

Във Варна откриха официално летния туристически сезон

Във Варна откриха официално летния туристически сезон

Летният туристически сезон беше официално открит във Варна. 

Курортите по Северното Черноморие вече посрещат първите туристи, съобщи БНТ. 

С 5 до 10% е повишена цената на морската почивка у нас тази година. За нощувка „ол инклузив“ цените започват от 40 и достигат 180 лв. в зависимост от от категория на хотела. Ако не искате да се възползвате от такава услуга, цената на нощувката започва от 20 лв., допълва националната телевизия. 

Ранните резервации показват, че тази година се очертава много добър сезон, посочи Димитър Дичев от Варненската туристическа камара. Той предвижда, че за район Варна резултатите таи година ще надминат тези от миналата.

"Миналата година район Варна посреща 1 141 000 туристи и бяха реализирани 5,5 млн. нощувки. Искам да кажа, че не само моята прогноза, но и на хотели туроператори е, че тези цени ще бъдат надминати. Докато за страната се дава ръст от 5%, специално за район Варна той ще е между 5 и 8%", каза Дичев.

През миналата година във Варненско са почивали туристи от над 60 страни, но основните пазари са Германия, Полша, Украйна, Русия, Румъния и още няколко, допълва Дичев. С изключение на руските туристи, се очаква ръст на всички чуждестранни туристи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ