Защо да инвестираме във ваканционен имот в Поморие?

Защо да инвестираме във ваканционен имот в Поморие?

Защо да инвестираме във ваканционен имот в Поморие?

На всеки му се иска да има свое местенце на морето, до което може да отскача целогодишно, винаги, когато има нужда да избяга от градския шум. Ваканционните имотите по Черноморието ни привличат вниманието на предприемчиви хора, които искат да съчетаят добрата инвестиция с приятната почивка в собствено жилище. Този тип инвестиция дава възможност за приходи от наем, както и печалба от продажба. Пазарът предлага голям избор от имоти, а цените са разнообразни.

За разлика от класическите черноморски курорти, Поморие е изключително атрактивна туристическа дестинация за семейства, които търсят уединение в тиха атмосфера и релаксиращи балнеоложки процедури. Известен още от древността като калолечебен център, Поморие притежава хидротермални ресурси като лиманна кал, рапа, луга - естествени лечебни фактори от Поморийското солено езеро. Минералната вода в курорта е с ниска минерализация, което я прави уникална за страната и много рядко срещана като вид в света. Обективните предимства на курорта - красива природа, благоприятен климат с мека зима, прохладно лято и дълга топла есен, удължават летния сезон и позволяват по-дълъг период на успешно отдаване на имоти.

Особено атрактивни са сделките за ваканционни имоти в затворени комплекси. Потенциалните купувачи имат възможността да отсядат в собствен дом на морето целогодишно, като не се налага търсене и резервиране на хотели - гаранция за истинска семейна почивка, според собсвените изисквания и желания, неща, които нито един хотел не може да предложи.

В сърцето на Поморие, на 100 метра от плажа и балнеоложките центрове, както и на 200 м от централната пешеходна зона на курорта е разположен Айвазовски Парк. Комплексът е от затворен тип и се намира в най-тихата и зелена част на града, предоставяйки спокойна семейна атмосфера в градска среда. Всеки апартамент в комплекса е напълно завършен и готов за обзавеждане според личните предпочитания на собствениците. Жилищата предлагат вдъхновяваща гледка към вътрешния парк или спиращи дъха гледки на морето.

Айвазовски Парк разполага с удобства като собствена паркова среда, вътрешни зони за релакс, поддръжка на имота, детски комплекс за игра, оборудван с обезопасени съоръжения, което несъмнено увеличава заетостта на апартаментите. Комплексът се намира в непосредствена близост до медицински центрове и СПА хотели.

Освен това, от финансова гледна точка, инвестирането във второ жилище, се оказва добра алтернатива на спестовните влогове. Според анализатори в сектора, моментът е изключително благоприятен за покупка или наем на имот – пазарът на продавача става пазар на купувача, като в момента купувачът може да направи една наистина изгодна сделка при много добри условия на покупка.

Автор: Пепи Димитрова

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ