"Белла България" разширява производството си

Белла България разширява производството си

Хранителният холдинг „Белла България” разширява производството си като инвестира в изграждането на втора специализирана фабрика в Свиленград. Предвижда се в новия обект да бъде концентрирано производството на замразени баници, съобщиха от „Белла България”. Планира се пълна оптимизация на производството и логистиката в Свиленград, както и откриването на нови работни места.

„Целта на оптимизацията е да се повиши капацитета и ефективността на производството и логистиката на замразени тестени изделия”, коментира изпълнителният директор на холдинга Елза Маркова.

„Белла България” е най-големият производител на замразени тестени продукти в страната и държи 40% от пазара на замразени тестени изделия в Румъния. Разполага и с напълно изградена дистрибуторска мрежа в Гърция. Компанията навлиза на пазара на замразените готови продукти през 2007 г., като включва в асортимента си готови за изпичане баници от точени кори и бутер тесто. С тези предложения марката въвежда подобен тип „удобни продукти” на българския пазар. Те се предлагат в два формата – голяма баница и малки банички – с различни пълнежи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ