В млякото за 9 ст. няма мляко
„Киселото мляко от 9 стотинки, което стана хит на пазара в последно време, е с растителна мазнина и това го пише на етикетите. Купувачите обаче често пренебрегват написаното заради цената”, обясни зам.-председателят на Асоциацията на млекопреработвателите у нас Симеон Присадашки.
Асоциацията организира кръгла маса, за да се опълчи срещу дъмпинговите цени на продуктите, които са издигани в култ при отварнето на новите молове, но не отговарят на стандартите за качество на съдържанието. „Ниските цени не помагат на никого - нито на производителя, нито на преработвателя на млечни продукти, нито на потребителя”, изрази мнението си Присадишки.
За да е качествено киселото мляко, то трябва да е направено със свежо мляко, може и сухо мляко до 3 процента, и свежа закваска, разясни експертът.
Наличието на консерванти във всички млека той отдаде на глобализацията на пазарите, тъй като няма търговска верига, която ще поиска мляко със срок на годност 3-4 дни. А разликата във вкуса Присадашки обясни със съвременните технологии при производството на кисело мляко, които се различават от технологиите в миналото.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.