В млякото за 9 ст. няма мляко

В млякото за 9 ст. няма мляко

„Киселото мляко от 9 стотинки, което стана хит на пазара в последно време, е с растителна мазнина и това го пише на етикетите. Купувачите обаче често пренебрегват написаното заради цената”, обясни зам.-председателят на Асоциацията на млекопреработвателите у нас Симеон Присадашки.

Асоциацията организира кръгла маса, за да се опълчи срещу дъмпинговите цени на продуктите, които са издигани в култ при отварнето на новите молове, но не отговарят на стандартите за качество на съдържанието. „Ниските цени не помагат на никого - нито на производителя, нито на преработвателя на млечни продукти, нито на потребителя”, изрази мнението си Присадишки.

За да е качествено киселото мляко, то трябва да е направено със свежо мляко, може и сухо мляко до 3 процента, и свежа закваска, разясни експертът.

Наличието на консерванти във всички млека той отдаде на глобализацията на пазарите, тъй като няма търговска верига, която ще поиска мляко със срок на годност 3-4 дни. А разликата във вкуса Присадашки обясни със съвременните технологии при производството на кисело мляко, които се различават от технологиите в миналото.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ