1500 мигранти опитаха да влязат в Евротунела, мъж загина

1500 мигранти опитаха да влязат в Евротунела, мъж загина

1500 мигранти опитаха да влязат в Евротунела, мъж загина

Един човек е загинал, след като през изминалата нощ нелегални мигранти масово се опитаха да влязат в терминала на Евротунела в Кале, предаде Би Би Си.

В тунела са се опитали да проникнат 1500 души, чиято цел е била да достигнат Великобритания, посочва френската полиция. Тази сутрин е открито тялото на починал човек. Загиналият е девета жертва в тунела това лято. Той е от судански произход, на възраст между 25 и 30 години, по информация на Франс прес. Смята се, че е изгубил живота си след като е бил блъснат от камион. 

Инцидентът се случва ден след най-масовия опит за нахлуване в тунела, при който над 2000 души щурмуваха терминала.

В изявление до френското правителство говорителят на Евротунела посочи, че емигрантския поток от Кале трябва да бъде спрян, но явно  е твърде голям за овладяване и властите не могат да се справят с него. Според силите за сигурност в близост до тунела в момента все още има между 500 и 1000 емигранти.

"Това е много притеснително", коментира британският премиер Дейвид Камерън по време на визита в Сингапур. Той добави, че работи в тясно сътрудничество с Париж за разрешаване на ситуацията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ